Instalatér topenář si poradí i s rekonstrukcí vytápění


Rozhodli jste se, že rekonstruujete topení a vyměníte staré radiátory za topení v podlaze? Dnes se tyto systémy instalují mnohem sofistikovaněji, namísto těžkého a problematického betonu se využívají systémové desky s otvory pro topné hadice, a jakmile je položíte, požádáte instalatéra o laskavost, aby topné okruhy propojil s rozdělovačem a zapojil zařízení k topnému zdroji. To ale není vše, o co můžete instalatéra v této souvislosti požádat.

dřevo v krbu

Výstavba krbu – mnoho jednotlivců či domácností dnes přechází z drahého zemního plynu na pevná paliva – na palivové dřevo, pelety či brikety. Pořizují si krbová kamna, a kdo má možnost, i krb. Jestliže si necháte postavit krb s vložkou a výměníkem, instalatér vám jej připojí k topnému okruhu podlahového topení a získáte tím nejlevnější a nejkomfortnější vytápění, jaké existuje. Pokud vám nevadí neustále do krbu přikládat, a jste-li v zimních měsících častěji doma (pracujete z domova nebo v jeho blízkosti), je to výhodnější, než investice do tepelných čerpadel.

hořící krb

Demontáž starých radiátorů – instalatéři nonstop https://www.kanalizace-instalateri.cz/instalater-praha vás zbaví i starých radiátorů. Pokud je již nechcete využívat, a s podlahovým topením k tomu opravdu není důvod, demontují staré topné okruhy a můžete se domluvit, zda by topení neodvezli na vhodnou skládku, anebo se pak o to postaráte sami prostřednictvím stěhovací či vyklízecí firmy. Některé radiátory je možné prodat jako bazarové kousky, na inzerentních webech se takové zboží prodává neustále a nabídka je poměrně pestrá. Zřejmě také proto, že se lidé starých radiátorů zbavují podobně, jako vy, i když jsou stále funkční. Instalatérská firma vám případně může radiátory v topném okruhu vyčistit pulzním kompresorem Ropuls Roclean, pokud je chcete i nadále využívat a mít je v místech, kam se topení v podlaze nedá nainstalovat, nebo tam s ním zatím nepočítáte.